2017. augusztus 24., csütörtök

                    Közvetlen kapcsolat van az önfegyelem és az önbecsülés között Minél nagyobb önfegyelemre vagy képes, hogy rávedd magad arra a magatartásra, amelyet elhatároztál, annál jobban fogod magad tisztelni és szeretni. Pozitívabbnak és magabiztosabbnak fogod érezni magad, erősebb leszel és jobban tudod uralni az életed és a helyzetet.
                

Minden alkalommal, amikor önfegyelmet gyakorolsz, minden más területen is erősödni fogsz.
Az önfegyelem minden gyengesége pedig minden más területeken is legyengít.  Mint amikor egy izmodat edzed, az a képességed, hogy önfegyelmed segítségével az elhatározott magatartásra rá tudod venni magad, minden egyes edzés után nőni fog. Ez az oka, hogy társadalmunkban a legboldogabb, legsikeresebb és leginkább tisztelt emberek azok, akik a legnagyobb önkontrollt és önfegyelmet mutatják és a legjobban tudják uralni saját magukat. Ezt a szokást pedig gyakorlással te is elsajátíthatod!   

                                                                                    
Az optimizmus szokása talán a leghasznosabb mentális szokás, amelyet kialakíthatsz magadban. Az optimisták általában minden csoportban és társadalomban a legboldogabb, legegészségesebb, legsikeresebb és legbefolyásosabb emberek.
Az emberek úgy tanulják meg az optimizmus, hogy az optimisták módjára gondolkodnak. Valójában ugyanúgy sajátítják el az optimizmust, ahogyan a pesszimisták a pesszimizmust.
Pszichológia - vallás és a filozófia legnagyobb felfedezése és összegző megállapítása, hogy azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.   

     

  Mire gondolnak legtöbbször az optimisták? 
                                 

Legegyszerűbben megfogalmazva arra, hogy mit szeretnének, és azt hogyan fogják elérni.
Arról gondolkodnak, hová tartanak és hogyan fogják elérni. Arról gondolkodnak hová tartanak és hogyan fognak odáig eljutni. Már attól boldogak és pozitívak lesznek, hogy arról gondolkodnak mit szeretnének. Növeli az energiaszintjüket és felszabadítja a kreativitásukat. Motiválja és arra serkenti őket, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak.


 A pesszimisták ennek éppen az ellenkezője jellemzi. Többnyire arról gondolkodnak és beszélnek, amit nem szeretnének. Azokról az emberekről gondolkodnak, akiket nem szeretnek a problémáikról amelyekkel küszködnek vagy küszködtek a múltban, különösen pedig arról, hogy kit vádoljanak a helyzetükért. És minél többet gondolkodnak arról, amit nem akarnak és arról, hogy kiket vádoljanak a problémáikért, annál negatívabbak és dühösebbek lesznek. Minél negatívabbak lesznek, annál gyorsabban fogják vonzani pontosan azokat a dolgokat, amelyeket nem akarnak.
   Fejleszd ki "helytálló személyiséged"!

 Mindig minden egy lépéssel kezdődik, bár sokszor pont az az első lépés fog előrébb vinni célod eléréséhez. Gyűjtsd össze minden bátorságod és tedd meg már ma az első lépést.

Ebben tudlak támogatni: ha szeretnél változtatni életed bármely területén.
Coaching segítségével találunk közös megoldást. 


Várom megkeresésed szeretettel
0630 9622 186

Skype:
petnekr@gmail


Nincsenek megjegyzések: