2015. november 22., vasárnap

Hogyan győzd le a félelem 6 kisértését?


Először is tisztísd meg az agyadat a gazdaság befogadására.


Mielőtt sikeresen alkalmazni tudnád ennek a filozófiának bármely részét, fel kell készítened elmédet a befogadására.
A felkészülés nem nehéz, az ellenségnek a tanulmányozásával, elemzésével kell kezdened és megértésével kezdődik, amelyet KI KELL űznöd az agyadból.
A hatodik érzék nem működhet addig, amíg ennek a három negatívumnak akár csak az egyike is jelen van az elmédben.

A határozatlanság magába hordozza a félelem magvát!
A határozatlanság kétséggé kristályosodik, majd összegyülve vele félelemmé alakul.
Javaslatom elemezd ki magadat gondosan és állapítsd meg hogy a leggyakoribb félelmek közül melyek tapadtak rád.

Hat alapvető félelelem létezik:
FÉLELEM A SZEGÉYSÉGTŐL
FÉLELEM A KRITIKÁTÓL
FÉLELELM A BETEGSÉGTŐL
FÉLELELM A SZERETET ELVESZTÉSÉTŐL
FÉLELEM AZ ÖREGSÉGTŐL
FÉLELEM A HALÁLTÓL.

A félelem nem több, mint elmeállapot. Az elmeállapotunkat uralni és irányítani tudjuk.
Semmit sem tudunk létrehozni, amit ne alakítottunk volna ki korábban egy gondolatimpulzus formájában.
Gondolatimpulzusok éppúgy meghatározhatják pénzügyi, üzleti, szakmai vagy társadalmi sorsunkat, mint azok a gondolatimpulzusok, amelyeket készakarva, szándékosan alakítottunk ki.

A természet felruházott minket azzal a képességgel, hogy bármit tökéletesen uraljunk, kivéve a gondolatainkat. Ha ehhez hozzáadjuk azt a tényt, hogy minden, amit az ember létrehoz, egy gondolat formájában kezdődik, máris igen közel kerülünk a félelem legyőzéséhez vezető elvhez.
FÉLELEM A SZEGÉNYSÉGTŐL
Ha a gazdagságot akarod, el kell utasítanod minden olyan körülményt, ami a szegénységhez vezet.
A gazdagsághoz vezető út: kiindulópontja a VÁGY.
Ha a gazdagságot követeled magadnak, határozd meg hogy milyen formában és mennyi lesz az, ami kielégít. Megkaptad a térképet, csak követned kell és ha rajta is maradsz ezen az úton.Egyetlen dolgot kell még követned: felelősségvállalás és a megfelelő elmeállapotot. Az elmeállapotot nem lehet megvásárolni, azt létre kell hozni.
A szegénységtől való félelem egy elmeállapot, semmi más. A félelem megbénítja a racionális gondolkodás képességét.

A szegénységtől való félelem tünetei: közömbösség, határozatlanság, kételkedés, aggodalom, túlzott óvatosság, halogatás.
FÉLELEM A KRITIKÁTÓL
Az emberek többsége számára kényelmetlen érzés, ha kritizálják. Előfordul, hogy depresszióba, csüggedésbe zuhannak mások bírálatától. A kritikától való félelem megfosztja az embert a kezdeményezőkészségtől, rombolja a képzelőerejét, korlátozza az egyéniségét, elveszi az önbizalmát.
A kritika olyan dolog, amivel mindenki bőségesen tud szolgálni, sőt, túlságosan is, Ingyenesen, akár kéretlenül is, mindenki ad a készletéből.Legfőbb vétkesek a családtagok.

FÉLELEM A BETEGSÉGTŐL
Közeli kapcsolatban áll az öregedéstől és a haláltól való félelemmel, mert felidézi az emberben azokat a borzasztószavakat amelyektől valójában semmit sem tudunk. Többnyire azért félnek az emberek a betegségtől, mert szörnyű képeket ültettek el az elméjükben arról, amit a halál hozhat rájuk. Valamint tartanak a betegséggel járó anyagi hátrányoktól is.

FÉLELEM A SZERETET ELVESZTÉSÉTŐL
Ennek velünk született félelemnek az eredetét aligha kell leírni. Ez a legfájdalmasabb a hat alapvető félelem közül. 
Minden bizonnyal több megrázkódtatást okoz testileg-lelkileg, mind bármelyik más félelem.
Ennek legjelemzőbb tünete: féltékenység, a minden alap nélüli gyanakvás barátaink és szeretteink hibáztatása a legkisebb probléma esetén vagy akár minden ok nélkül.

FÉLELEM AZ ÖREGEDÉSTŐL
Az öregedéstől való félelemnek oka a szabadságtól és függetlenségtől való megfosztottságának a félelme is, mivel az öregkor gyakran a mozgásképesség és az anyagi önállóság elvesztésével jár.
Egyesek a korral leleassulni és kisebbségi komplexusban szenvedni, mert tévesen azt hiszik, hogy kezdenek lecsúszni.

FÉLELEM A HALÁLTÓL
Ez a félelem hasztalan. A halál eljön, akármit is gondolj róla. Fogad el, mint elkerülhetetlen dologés vesd ki a gondolatot az elmédből.Az egész világ mindössze két elemből áll: energiából és anyagból. Fizika órán megtanultuk, hogy sem az energiát sem az anyagot nem lehet sem létrehozni, sem elpusztítani. Az anyag és az energia átalakul.
Aggodalom a félelmen alapuló elmeállapot. Lassan, de kitartóan dolgozik, alattomos és körmönfont. Lépésről - lépésre ássa be magát mígnem megbénítja az értelmi képességünket. Az aggodalom a határozatlanság miatt állandósult félelem egyik formája, tehát olyan elmeállapot, amelyen úrrá tudsz lenni.Nincsenek megjegyzések: